Изнајмување возило (Рент-а-кар)

Изнајмување возило (Рент-а-кар)

ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ВОЗИЛА

 

 

DTTU SHARR EXPRESS - RENT A CAR

     + 389 70 209 578
     + 389 70 389 417
     + 389 44 350 380
     00:00 - 24:00
     www.sharrexpress.com 
     info@sharrexpress.com 
 
EUROPCAR

     +389 70 205 546 
     +389 75 205 546 
     +389 78 205 546
     00:00 - 24:00
     http://www.europcar.com 
     reservation@europcar.com.mk 
 
 
  HERTZ AUTOMOBILE SK
       
   
+389 71 446 584
     00 – 24
     www.hertz.mk 
     info@hertz.mk      
 
ENTERPRISE RENT A CAR

     + 389 78 504 500
      + 389 70 343 11
     00:00 - 24:00
     www.enterprise.com 
     contact@abclogistika.mk 
 
INTER WAYS RENT A CAR  


     + 389 2 3062 484
     + 389 75 404 030
     00:00 - 24:00
     www.macedoniarentacar.com.mk              
     contact@macedoniarentacar.com.mk 
 
ABC RENT A CAR TOURS

+389 70 323 320
+389 72 323 320
00:00 - 24:00
   SIXT RENT A CAR 

     +389 75 448 902 (24/7)
     +389 2 3112 222 (24/7)
     00:01 - 23:59 
     reservations@sixt.com.mk   
     www.sixt.com    
 
STAR CAR - Rent a car
+ 389 75 356 688
+ 389 76 334 555
+  389 71 333 644             
00:00 - 24:00
www.starcar.mk                                                                            
info@starcar.mk
 
 ALFA PRIPS DOOEL Bitola
 +389 76 453 490
   
 08:00 - 24:00
 www.alfarentacar.mk
 info@alfarentacar.mk
 
 MAGNUS - Rent a car
+ 38978376808
+38978376809

08:00 - 22:00
www.magnusrent.mk
info@magnusrent.mk

 
GOLDCAR MACEDONIA

     +389 78 339 911
     +389 78 339 922
     +389 71 260 059
     +389 78 268 727
     00:00 – 24:00
     www.goldcar.com     
     macedonia@goldcar.com
 

 

Често поставувани прашања

 
 

Не постои редовна автобуска линија за патници до Аеродромот „Св. Апостол Павле“ - Охрид, туку само организиран автобуски превоз во рамки на организираните тури/сезонски летови од локалните туристички агенции.

Аеродромот „Св. Апостол Павле“ - Охрид работи согласно распоредот на летање.

Пријавувањето на патниците на шалтерите за пријавување патници и багаж почнува 180 минути (3 часа) пред закажаното време на полетување (STD) наведено на вашиот авионски билет. Времето на затворање на шалтерот за пријавување на аеродромот е најдоцна 60 минути пред закажаното време на полетување наведено на вашиот авионски билет.
Од почетокот на пандемијата со ковид-19, поради барањата за различни патни документи наметнати од различни земји, ТАВ Македонија апелира патниците да пристигнуваат на аеродром 3 часа пред полетување.

За информации во врска со летовите, следете ја веб-страницата на аеродромот, во делот за Пристигнувања и Заминувања, каде што сите промени во распоредот на летови се обновуваат во реално време, односно како што ни пристигнуваат информациите од авиокомпаниите.

Доколку Ви се потребни итни дополнителни информации за Вашиот лет, можете да го контактирате Шалтерот за информации на телефонските броеви:
++ 389 46 252 820
++ 389 46 252 821
++ 389 46 262 503

На патниците им е дозволено да носат предмети за кои не се наплаќа како што се: палто, 1 чадор или бастун, 1 женска чанта, 1 камера или двоглед, 1 корпа за носење на новороденче, 1 пар патерици или слични протетички помагала, медицинска опрема од која патникот е зависен, соодветна количина храна за бебиња.

Во врска со висината на надоместоците за багаж, Ве молиме контактирајте ја авиокомпанијата со која летате, бидејќи секоја авиокомпанија има своја политика и правила за багаж.

Ако имате специфични прашања во врска со дозволени/недозволени предмети во багажот, поставете го Вашето прашање до нашиот Оддел за односи со клиенти, на следнава е-пошта: customer.mk@tav.aero

Во случај на изгубен или оштетен багаж, веднаш упатете се во Одделот за изгубен багаж, кој е лоциран близу до лентите за подигнување на багажот, односно во зоната за Пристигнувања во државата и по Пасошка контрола, а пред Царинска контрола. 
Нашите вработени ќе ви изготват записник за изгубен/оштетен багаж, со кој потоа ќе се обратите до вашата авиокомпанија. Доколку ви е потребно да го контактирате одделот за изгубен багаж, пишете ни на: lostbaggage.ohrid@tav.aero 
За изгубени/најдени предмети во авион, контактирајте нé на истиот мејл: lostbaggage.ohrid@tav.aero 
Ако изгубите или најдете личен предмет во аеродромската зграда, веднаш пријавете или на Шалтерот за информации или пак кај вработените од обезбедувањето, а доколку сте веќе заминати од аеродромот пишете ни на dutyohd@tav.aero   
Сите детали на: http://ohd.airports.com.mk/mk-MK/passenger-guide-mk/airport-facilities-services-mk/page/lost-luggage-mk 

Нема потреба за претходна резервација на паркинг-место.

Ценовник за паркинг на Аеродромот „Св. Апостол Павле“ - Охрид:

ПАРКИНГ

До 1 час

1 – 2 часа

2 – 3 часа

3 – 4 часа

4 – 8 
часа

8 – 12 
часа

12 – 24 часа

3 – 7 дена  

Автомобил

90

120

150

180

230

270

600

1.500

Автобус  

250

400

500

600

800

1.000

1.600

4.000

За патување со миленик во авион потребно е патниците да ги обезбедат сите потребни документи и вакцини за животното пред да тргнат на пат. За подетални информации обратете се во авиокомпанијата со која летате. Одредени авиокомпании не дозволуваат домашни миленици во авион, со исклучок на кучиња водичи кои придружуваат лица. За овие кучиња е неопходно да се достават соодветни документи за патување.

Во моментов – не. На Аеродромот „Св. Апостол Павле“ - Охрид е дозволено да се пуши само во отворената тераса на барот сместен пред терминалната зграда.

Во случај на општи прашања за кои не ви е потребен итен одговор, жалби или пофалби, пишете ни на: customer.mk@tav.aero. Тоа е нашиот Оддел за односи со клиенти, кој во најкус можен рок ќе Ви одговори на Вашите прашања.