Обраќање на CEO

Обраќање на CEO

Оформен пред 10 години како заеднички потфат помегу Тепе и Акфен Групација, ТАВ има пристигнато на одлучувачка пресвртница денес.

Во текот на овој 10 годишен период, кој всушност е незначително кратковремен, споредено со животниот век на обете индивидуи и институции, ТАВ напредува со голема брзина, трнасформирајки се во главен регионален бренд и се упатува повисоко со секој изминат ден.

Како ТАВ Аеродромски Холдинг, ние сме помегу главните оперативни компании, не само во Турција, туку и во светот денеска, благодарение на искуството и know-how ние имаме достигање од нашиот почеток и квалитетни човечки ресурси.

Од друга страна, привлекувајки и прифаќајќи инвеститори од четири оддалечени географски региони, ние ја зацврстивме нашата капитална структура, како што станувавме посилни од стратешка точка на гледање во меѓународниот пазар, со фондови од нашите партнери. Ние имаме наша заедничка приказна на раст која почна во 1997година со Истамбул Ататурк Аеродром Интернационален Терминал и имаше процветување како вртоглавно брзо чекорење со нашата заедница и беше успешно понуден ТАВ на јавноста.

Ние, како ТАВ Аеродромски Холдинг, го знаеме секој и секој составен дел на аеродромот и соодветните операции и процеси на изградба. Ние имаме создадено ваква вредност тука во Турција, и сега ние ја извезуваме. Аеродромските операции се нон-стоп 24/7 услуги и суштински човешките ресурси се оперативни , одкако ги обезбедивме овие услуги со персонал кој се брои во илјадници. Ние обезбедуваме позитивни вредности за Турската економија со изградба на аеродромите и оперативните проекти кои ги преземаме. Ние имаме намера да се погрижиме за услуги со универзален квалитет и стандарди во Турција, и да креираме достојна и квалитетна околина за сите наши клиенти.

Ние ќе продолжиме со креирање на вредности за сите наши клиенти и нашата земја во сите сегменти на давање на услуги, уредно одржување на водечката улога и зацврстување на нашата моќ.

Од се срце се заблагодарувам на секој кој не подржува во нашата потрага...

Со почит,
Др. М. Сани Шенер
Член на Бордот и Претседател и CEO
Тав Аеродромски Холдинг

Корисни информации

Летови
Летови

Информации за пристигнување и заминување на летови на Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид во реално време

Купување и јадење
Купување и јадење

Погледнете го целиот асортиман на продавници во нашиот трговски универзум. На аеродромот ќе најдете голем избор на продавници за мода, електроника, дизајн и сувенири

Паркинг
Паркинг

Вашиот пат до обезбеден паркинг простор! Искористете ги придобивките од атрактивните онлајн-понуди за паркинг услуги на Аеродромот „Св. Апостол Павле“ Охрид

Често поставувани прашања

 
 

Не постои редовна автобуска линија за патници до Аеродромот „Св. Апостол Павле“ - Охрид, туку само организиран автобуски превоз во рамки на организираните тури/сезонски летови од локалните туристички агенции.

Аеродромот „Св. Апостол Павле“ - Охрид работи согласно распоредот на летање.

Пријавувањето на патниците на шалтерите за пријавување патници и багаж почнува 180 минути (3 часа) пред закажаното време на полетување (STD) наведено на вашиот авионски билет. Времето на затворање на шалтерот за пријавување на аеродромот е најдоцна 60 минути пред закажаното време на полетување наведено на вашиот авионски билет.
Од почетокот на пандемијата со ковид-19, поради барањата за различни патни документи наметнати од различни земји, ТАВ Македонија апелира патниците да пристигнуваат на аеродром 3 часа пред полетување.

За информации во врска со летовите, следете ја веб-страницата на аеродромот, во делот за Пристигнувања и Заминувања, каде што сите промени во распоредот на летови се обновуваат во реално време, односно како што ни пристигнуваат информациите од авиокомпаниите.

Доколку Ви се потребни итни дополнителни информации за Вашиот лет, можете да го контактирате Шалтерот за информации на телефонските броеви:
++ 389 46 252 820
++ 389 46 252 821
++ 389 46 262 503

На патниците им е дозволено да носат предмети за кои не се наплаќа како што се: палто, 1 чадор или бастун, 1 женска чанта, 1 камера или двоглед, 1 корпа за носење на новороденче, 1 пар патерици или слични протетички помагала, медицинска опрема од која патникот е зависен, соодветна количина храна за бебиња.

Во врска со висината на надоместоците за багаж, Ве молиме контактирајте ја авиокомпанијата со која летате, бидејќи секоја авиокомпанија има своја политика и правила за багаж.

Ако имате специфични прашања во врска со дозволени/недозволени предмети во багажот, поставете го Вашето прашање до нашиот Оддел за односи со клиенти, на следнава е-пошта: customer.mk@tav.aero

Во случај на изгубен или оштетен багаж, веднаш упатете се во Одделот за изгубен багаж, кој е лоциран близу до лентите за подигнување на багажот, односно во зоната за Пристигнувања во државата и по Пасошка контрола, а пред Царинска контрола. 
Нашите вработени ќе ви изготват записник за изгубен/оштетен багаж, со кој потоа ќе се обратите до вашата авиокомпанија. Доколку ви е потребно да го контактирате одделот за изгубен багаж, пишете ни на: lostbaggage.ohrid@tav.aero 
За изгубени/најдени предмети во авион, контактирајте нé на истиот мејл: lostbaggage.ohrid@tav.aero 
Ако изгубите или најдете личен предмет во аеродромската зграда, веднаш пријавете или на Шалтерот за информации или пак кај вработените од обезбедувањето, а доколку сте веќе заминати од аеродромот пишете ни на dutyohd@tav.aero   
Сите детали на: http://ohd.airports.com.mk/mk-MK/passenger-guide-mk/airport-facilities-services-mk/page/lost-luggage-mk 

Нема потреба за претходна резервација на паркинг-место.

Ценовник за паркинг на Аеродромот „Св. Апостол Павле“ - Охрид:

Паркирање во времетраење До 1 час Од 1 до 2 часа Од 2 до 3 часа Од 3 до 4 часа Од 4 до 8 часа Од 8 до 12 часа Од 12 до 24 часа Од 3 до 7 дена
Цени во МКД 70 80 100 120 130 200 400 1200 (секој нареден час 70 денари)

За патување со миленик во авион потребно е патниците да ги обезбедат сите потребни документи и вакцини за животното пред да тргнат на пат. За подетални информации обратете се во авиокомпанијата со која летате. Одредени авиокомпании не дозволуваат домашни миленици во авион, со исклучок на кучиња водичи кои придружуваат лица. За овие кучиња е неопходно да се достават соодветни документи за патување.

Во моментов – не. На Аеродромот „Св. Апостол Павле“ - Охрид е дозволено да се пуши само во отворената тераса на барот сместен пред терминалната зграда.

Во случај на општи прашања за кои не ви е потребен итен одговор, жалби или пофалби, пишете ни на: customer.mk@tav.aero. Тоа е нашиот Оддел за односи со клиенти, кој во најкус можен рок ќе Ви одговори на Вашите прашања.