ДЛАБОКО ЖАЛИМЕ

ДЛАБОКО ЖАЛИМЕ

На 28 јуни 2016 година, грозоморен терористички напад беше изведен не само на истанбулскиот аеродром ,,Ататурк’’, туку исто така и на цела Турција како човештво.

Суровиот терористички напад имаше за цели сосема невини цивили, нашите патници, додека се обидуваат да се обединат со нивните сакани.

Нападот исто така го имаше за цел и персоналот на аеродромот, како и владини претставници, кои секој ден со најдобри намери и посветено настојуваат да ги завршат своите обврски.

Нападот ги имаше за цел нашите фамилии. Нападот ги имаше за цел посветеноста, храброста и честа на човештвото.

Ќе се држиме за раце, ќе ги здружиме силите, ќе останеме обединети, ќе дејствуваме солидарно и ќе им покажеме колку сме силни.

Сакаме да го изразиме нашето длабоко сочуство за фамилиите и пријателите на жртвите, нашите колеги, владините претставници и на сите луѓе во Турција.

ТАВ Аеродроми