COVID-19 – Информација за патниците кои патуваат од/до Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид

COVID-19 – Информација за патниците кои патуваат од/до Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид

Почитувани,
Сакаме да Ве информираме дека како аеродромски оператор ТАВ Македонија постапува по мерките на Владата на Република Северна Македонија, за спречување на внесување и ширење на Kоронавирусот Covid-19. За најновите мерки на Владата објавени денеска, на 13.3.2020 година, детално можете да се информирате на владината веб-страница:  
https://bit.ly/2TNVdF9
Сите мерки кои редовно се преземаат на Аеродромот Свети Апостол Павле Охрид се дефинирани и по насоки на надлежните државни институции. 
Најновите информации од Министерството за здравство можете да ги најдете на овој линк: http://zdravstvo.gov.mk/, додека листата на ризични земји и нивниот степен на ризик на следниот линк: https://bit.ly/2II2pw3
Дополнително, ги замолуваме сите патници да се информираат за рестрикциите воведени од земјите на нивните дестинации, како и кај соодветната авиокомпанија:  


Wizz Air: https://bit.ly/39SqpbO

Еurowings:  https://bit.ly/2TMvT27 

Brussels Airlines:  https://bit.ly/2WemcLx 

Edelweiss Air: https://bit.ly/2U2Wt67

Nordica: https://bit.ly/2IGoT0z 

Onur Air: https://bit.ly/2Q92RHO

Тui Fly: https://bit.ly/2U3St5h

Helvetic Airways: https://bit.ly/33daWRd

Chair Airlines: https://bit.ly/39PSXm7 

LOT: https://bit.ly/2w3zvUs 

Arkia Airline: https://bit.ly/3cU2Tgt 

Corendon Dutch Airlines: https://bit.ly/2TO4lJM 

Enter Air: https://bit.ly/2wToPYy